Nå får du Svosj raskere enn svisj

sep 30, 2019
Andreas Nysveen, seniorutvikler hos Digitroll

Andreas Nysveen er utvikler hos Digitroll. Han ​hjelper deg med å få på plass fraktløsningen Svosj i din nettbutikk. (Foto: Arvid Steen)


Nylig lanserte Schibsted noe Norge aldri har sett før; Svosj. Dette er en abonnementstjeneste på rimelig frakt ved netthandel. – Vi i Digitroll kan hjelpe deg med å få på plass Svosj i din nettbutikk, sier webutvikler Andreas Nysveen.

 
AV: ​Vibeke Vikingstad


Digitroll-kunde Princess har allerede Svosj i Princessbutikken.no. Er du interessert i å vite mer om hvordan du kan få tjenesten til din nettbutikk? Ta kontakt.

Ved å betale 29 kr i måneden får du fri frakt i de forskjellige butikkene Svosj har partnerskap med. Det er HeltHjem som tar seg av leveringen. Dette innebærer at leveringen skal være kjapp og effektiv. Svosj skal også være en eksklusiv tjeneste som vil ha tilbud og kampanjer i de forskjellige partnerbutikkene til deg som bruker Svosj.

 Les mer om HeltHjem her

Forskjellige måter Svosj kan påvirke konverteringsraten på
Å betale frakt kan være et argument for å ikke handle på nett. Å måtte legge til en ekstra vare for å komme over frifrakt-grensen kan også føre til at kunden ombestemmer seg, og ikke kjøper noe av det som ligger i handlevognen.

 Les mer om Svosj her

 Det er vanskelig å si hvilken effekt Svosj vil ha på konverteringsraten, da det er såpass nytt. Andreas Nysveen ser på de positive og negative sidene ved Svosj.

 – Ved å se på den positive siden kan konverteringsraten til butikkene gå opp med Svosj. Det kan gjøre at kunden alltid gjennomfører kjøpet sitt, og er fornøyd, uten å måtte vurdere fraktkostnad og fraktmetode. Dette er positivt både for kunde og butikk, sier Andreas.

Kampanjene Svosj lover kan også bidra til at den enkelte kunden foretar kjøp uten å ha planlagt dette på forhånd, forteller Andreas.

 Ta kontakt her dersom du har spørsmål om Svosj

 – På en annen og litt mer kritisk side kan man si at konverteringsraten kan gå ned. Når du ikke må legge til en ekstra vare for å slippe frakt finnes det en sjanse for at gjennomsnittsordrens verdi vil synke​. Butikkene har ikke lenger et salgstriks for mersalg, og dette kan føre til mindre inntekt, sier Andreas.

Bruken av Svosj kan gå mange veier, og vi i Digitroll er spente på å følge med på hvordan utviklingen kommer til å bli.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om Svosj.

20 på 20 logo

Ps! Digitroll fyller 20 år i høst. Artikkelen du har lest er en del av et konsept vi har kalt "20 på 20".
Vår gave til våre lesere, følgere og kunder er 20 fagsaker om netthandel, nettbutikk og nettsider. Og ikke minst; webløsninger. Vi har intervjuet fagpersoner, eksperter, kunder og egne ansatte i Digitroll. Hver ukedag i 20 dager skal vi komme med en ny fagartikkel, som vi tror skal gi deg økt kunnskap. Vi håper du setter pris på presangen fra oss:)

Alle 20 på 20-sakene finner du her


Har du et bursdagsønske? Hva har du lyst å lese mer om? Kontakt arvid@digitroll.no - så kan det hende at ditt ønske blir oppfylt i Digitrolls kanaler:)