Du er her:

Trenger du egentlig flygende droner og roboter på nettlageret ditt?

okt 11, 2019

Webselskapet Digitroll og LIS, Norges ledende leverandør av lager- og automasjonssystemer, har inngått et samarbeid om å hjelpe felles kunder.

Ved jevne mellomrom skal vi dele fagstoff fra dem som nettbutikk-eiere forhåpentligvis er interessert i. Mange av Digitrolls kunder har enten små, eller store lager. Men hvordan drifte disse lagrene på mest mulig effektivt vis? Det kan Digitroll og LIS hjelpe deg med.

Kontakt Digitroll for å vite mer om nettbutikk/nettsider

Første fagartikkel ut handler om ulike typer reoler du trenger på ditt lager. For det er ikke sikkert du trenger droner og løpende roboter, som mange pleier å si er framtiden på lageret. I videoen over, kan du få et lite innblikk i hvilke typer lagersystemer som er mest aktuelle for deg - hva de koster - og hvorfor du ikke trenger flygende droner og roboter:)

Nedenfor får du en grundig fagartikkel om hvilke typer logistikk-systemer som finnes. Vi håper du blir litt klokere på hvilke logistikksystemer som finnes - og hvilke som passer din nettbutikk/fysiske butikk.

Av: ​Eirik Toft, salgssjef LIS ( Lager og Industrisystemer)

Det er lenge siden lagerautomat var forbeholdt de største aktørene. Her er det du burde vite før du kjøper automater til ditt lager.

De små og mellomstore bedriftene begynte å snuse på lagerautomater allerede for 20 år siden. Vi ser at nå som mange av de største bedriftene går over til helautomatiske løsninger som Miniload og Cuby, er det faktisk de mindre bedriftene som har størst behov for lagerautomater.

For den uinnvidde: Lagerautomat er ikke det samme som automatisk lager. Det er heller en slags mellomløsning der plukk og fyll gjøres av mennesker; en helautomatisk løsning automatiserer også den delen av logistikken. Sistnevnte blir gjerne en i overkant dyr investering for de mindre bedriftene. Lagerautomat treffer derimot blink for bedrifter med mellom 300–4000 plukklinjer om dagen, og minst 20 millioner i omsetning.

Hvorfor kjøper flere små bedrifter lagerautomat nå?

Lagerautomatens appell for små og mellomstore bedrifter skyldes i stor grad hvordan markedet ser ut. Særlig for B2B, men også for B2C, har det blitt vanlig at mange aktører konkurrerer om å selge de samme varene til samme pris. Da gjelder det å kunne levere raskest mulig, og å bruke minst mulig kostnader på logistikk. Lagerautomater lar deg i gjennomsnitt plukke varer tre ganger så raskt som med et manuelt lager.

Kontakt Digitroll for å vite mer om nettbutikk/nettsider

Artikkelens forfatter bestilte selv nylig et ventilatorfilter til ventilasjonsanlegget hjemme. Det var mange mulige leverandører, men jeg endte opp med å velge den som kunne skilte med kortest leveringstid. På samme måte er det mange håndverkere der ute som er avhengig av å få inn leveransen raskt og forutsigbart, for å ikke skape dyre forsinkelser i prosjektene sine.

Lagerautomat utnytter plassen på lageret bedre

I tillegg til den tredoblede effektiviteten, er det flere goder som kommer med en investering i lagerautomater. Mange av dem har med plassutnyttelse å gjøre.

Mange bedrifter som sliter med plassmangel på lageret sitt, kan med fordel vurdere å kjøpe lagerautomater fremfor å leie et større, dyrere bygg. Disse utnytter plassen langt bedre, blant annet fordi du slipper å la mye gulvplass stå ubrukt for at lagerarbeidere skal komme seg fram. Lagerarbeiderne vil nok også takke deg for å spare 70 prosent av tiden de bruker på å traversere lageret frem og tilbake.

Kontakt LIS her

Ettersom lagerautomater er gode på å utnytte høyden, er det så klart en fordel om det er høyt under taket. Likevel finnes det gode, ikke altfor dyre, løsninger for lagerbygg med så lite som tre meter takhøyde. Automatene kan installeres som påbygg utenfor, slik at du får mest mulig ut av lagerplassen du faktisk har.

I tillegg til alt dette blir fyllingsgraden høyere, typisk fra 50 til 75 prosent. Dette kommer av at automatene utnytter plassen bedre, og har flere, mindre plasser til samme type vare, i stedet for kun én. 

Kontakt LIS her

Du kan dessuten regne med at lagerbeholdningen er nøyaktig. Mens selgere før har kunne hente ut prøver uten å logge det, må de nå gjennom et digitalt system med loggføring for å hente ut noe som helst. Aldri igjen må du gi kunder beskjed om at varen du sa dere hadde på lager egentlig mangler.

Hva får bedrifter til å nøle?

Når mindre bedrifter fortsatt nøler med å kjøpe lagerautomater (det er svært sjelden lønnsomt å kjøpe kun én) er det gjerne prisen det står på. Det er så klart billigere å kjøpe nye hyller til 30–70 000 kroner. Lagerautomater bruker som regel 3–4 år for å gi ROI. En veldrevet bedrift burde fint kunne gjøre noen smarte langtidsinvesteringer, uten at det krysser smertegrensen.

Kontakt Digitroll for å vite mer om nettbutikk/nettsider

I tillegg får vi ofte spørsmål om det er vanskelig å integrere lagerautomatene med bedriftens ERP-system (SAP, Visma, Axapta, Navision, og så videre), særlig når bedriften mangler dedikert IT-personell. Det er definitivt en gyldig innvending, for det pleide tidligere å være både dyrt og tidkrevende. Heldigvis er det nå så mange små bedrifter som har kjøpt lagerautomater at vi kjenner fallgruvene godt, og programmene har også utviklet seg for å gjøre integrasjoner langt enklere. Det byr dermed nesten aldri på store utfordringer eller kostnader lenger.

Til slutt er det også flere som lurer på tyngden hyllene kan bære. Det har vi ærlig talt aldri opplevd som noe problem, ettersom en lagerautomat-hylle kan bære alt fra 250–650 kilo, avhengig av modell. Automaten i seg selv veier fra 20–60 tonn avhengig av innholdet.

Alt i alt er grunnene til å ikke oppgradere lageret med lagerautomater langt tynnere enn grunnene til å gjøre det. Logistikkbransjen er i rask utvikling, men den er også nådeløs. Sakker du akterut, blir det fort konkurrentene dine som stikker av med gevinsten i stedet.

Dette er LIS:

Norges ledende leverandør av lager- og automasjonssystemer

Vi er en totalleverandør av lager-, industri- og logistikkløsninger for bedriftsmarkedet i Norge, og har over 40 års erfaring fra den norske logistikkbransjen. Det gjør at vi kan hjelpe deg, uavhengig av størrelse, bransje og produkttype, med å sikre optimal varestrøm på lageret eller i produksjonsprosessen. I et marked som utvikler seg raskt, er vår evne til å levere fleksible løsninger avgjørende for din bedrifts produktivitet og lønnsomhet.

Les mer nyheter om lagerlogistikk på LIS-bloggen

LIS er en del av det nordiske nettverket til det tyske logisitkkselskapet SSI Schäfer, som i tillegg til oss selv består av SSI Schäfer AB (Sverige), SSI Schäfer A/S (Danmark) og SSI Schäfer OY (Finland). Til sammen er vi over 120 nordiske spesialister som har bistått flere av Nordens største selskaper med deres logistikkutfordringer.   

Kontakt LIS her

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

20 på 20 logo
 
Ps! Digitroll fyller 20 år i høst. Artikkelen du har lest, videoen du har sett, er en del av et konsept vi har kalt "20 på 20".

Vår gave til våre lesere, følgere og kunder er 20 fagsaker om netthandel, nettbutikk og nettsider. Og ikke minst; webløsninger. Vi har intervjuet fagpersoner, eksperter, kunder og egne ansatte i Digitroll. Hver ukedag i 20 dager skal vi komme med en ny fagartikkel, som vi tror skal gi deg økt kunnskap. Vi håper du setter pris på presangen fra oss:)

Les alle jubileumssakene 20 på 20 her

Har du et bursdagsønske? Hva har du lyst å lese mer om? Kontakt arvid@digitroll.no - så kan det hende at ditt ønske blir oppfylt i Digitrolls kanaler:)

 

Siste nyheter

 • Nå får du døgnåpen kundeservice med Digitroll Chatbot

  nov 11, 2019
  Visste du at Digitroll hjelper deg med å få en chatbot i din B2B og B2C-nettbutikk? Nå vet du det, og da kan du også lese litt mer om hvordan Digitroll-kunde Princess bruker chatboten PIA som kundebehandler på nett.
  Les mer
 • Slik unngår du at Black Friday ikke går i svart

  nov 08, 2019
  Black Friday... Gleder du deg? Eller gruer du deg? Vår prosjektleder Anja Øren Wanvik gir deg gode tips om hvordan du skal få en best mulig handelsdag - i din B2B- eller B2C-nettbutikk, eller i fysisk butikk.
  Les mer
 • Omsetningen skjøt i været da nettbutikken kom på plass

  nov 06, 2019
  20 på 20: Omsetningen til Suser i Sivet skjøt voldsomt i været da de fikk en nettbutikk fra Digitroll. Suser i Sivet har fått til en perfekt omnikal-satsing mellom fysisk butikk og nettbutikk.
  Les mer
 • Digitroll-kunde Princess økte omsetningen med 40 prosent i oktober

  nov 05, 2019
  Noen som sa at det går dårlig i hele retailbransjen? Princess-gruppen opplever en markant vekst i oktober på 40 prosent ​i sin B2C-nettbutikk, og tosifret vekst jevnt over i de fysiske butikkene.
  Les mer
 • Digitroll-kunde redder 4000 tonn mat årlig

  nov 05, 2019
  Alltid motiverende å lese om Digitroll-nettbutikker som gjør det bra. Holdbart er gode på nett og i fysisk butikk med å selge mat som nesten er utgått på dato. I dag fikk de et stort oppslag i DN.
  Les mer
 • Slik øker du salget med godt innhold

  nov 04, 2019
  Synes du det er vanskelig å få laget godt innhold til din nettside eller nettbutikk? Digitrolls søsterselskap, Cox, leverer godt redaksjonelt innhold til nettsider og nettbutikker.
  Les mer
 • Disse kundene er mest opptatt av å handle bærekraftig

  okt 29, 2019
  Kvinner er langt mer opptatt av å handle etisk, miljøvennlig og bærekraftig på nett. Halvparten av alle menn bryr seg ikke, viser en undersøkelse fra Respons Analyse. Se hvem som bryr seg mest - og hvilken alder de er i.
  Les mer
 • 20 på 20 - her får du alle artiklene

  okt 25, 2019
  20 på 20 - sammendrag: Fått med deg alle sakene i vår bursdagspresang til deg de siste 20 dagene? Her får du alle fagsakene samlet på ett sted. Videoer, podkaster og intervjuer med fagfolk og kunder:) Håper du blir litt klokere på netthandel og nettside-løsninger.
  Les mer
 • Slik fikk Princess-kjeden suksess med sin omnikanal-satsing

  okt 24, 2019
  20 på 20: Blogg: Hvorfor lykkes Princess-kjeden med både fysiske butikker og nettbutikker, samtidig som urovekkende mange retailbutikker sliter med å få sin omnikanal til å fungere? I denne bloggen får du fasiten fra Digitrolls ekspert.
  Les mer
 • NOR PR gir deg en stemme

  okt 23, 2019
  20 på 20: Digitrolls søsterselskap, NOR PR, hjelper deg til å bli sett, hørt og forstått. PR-byrået hjelper deg til å nå igjennom all kommunikasjonsstøyen rundt oss.
  Les mer
 • En del av Nordens største kommunikasjonshus

  okt 22, 2019
  20 på 20: – Vi er glad for at Digitroll er en viktig del i et av Nordens største kommunikasjonshus. Det gagner både små og store kunder til webselskapet, sier konsernsjef i Media Bergen, Ove Grønnevik.
  Les mer
 • Webinarer som du lærer noe av

  okt 21, 2019
  20 på 20: Digitroll ønsker at du som driver nett,- og fysisk butikk, skal bli så god som mulig. Derfor holder vi jevnlig webinarer. Nå er tiden inne for å melde seg på et webinar du ikke bør gå glipp av.
  Les mer
 • Et skilt-partnerskap

  okt 18, 2019
  20 på 20: Flere av Digitrolls kunder har vært med i mange år. Få med deg denne spesielle bedriften; Lator skiltfabrikk. De har en nisjenettbutikk du kanskje ikke visste eksisterte...
  Les mer
 • Fire regler du må huske på om du vil ha nettbutikk-suksess

  okt 17, 2019
  20 på 20: Har du husket de fire, viktige punktene som skiller en god nettbutikk fra den dårlige? Digitrolls netthandels-ekspert Patrick Dahl hjelper deg med fasiten.
  Les mer
 • Skreddersydde nettside til arkitektene

  okt 16, 2019
  20 på 20: I jubileumsåret 2019 har Digitroll markert seg kraftig som en nettside-leverandør til kjente, norske bedrifter. Blant annet et arkitektkontor som er opptatt av rene linjer og god design, har valgt Digitroll.
  Les mer
 • Full tank med Oktan og Digitroll

  okt 15, 2019
  20 på 20: Visste du at ehandelsspesialisten Digitroll er en del av et stort kompetansemiljø i Media Bergen-konsernet? Digitroll henter inn ressurser fra sine søsterselskaper - slik at din nettbutikk eller nettside blir enda bedre.
  Les mer
 • Spesialbakte en B2B-nettbutikk til Baker Brun

  okt 14, 2019
  20 på 20: Da Baker Bruns konsernsjef Ove Bruntveit var på jakt etter en spesialtilpasset B2B-nettbutikk, tok han kontakt med Digitroll - og de kunne levere en løsning ingen andre kunne matche.
  Les mer
 • Trenger du egentlig flygende droner og roboter på nettlageret ditt?

  okt 11, 2019
  20 på 20: Det er lenge siden lagerautomat var forbeholdt de største aktørene. Digitrolls samarbeidspartner Lager & Industrisystemer hjelper deg med fornuftig logistikk på lageret. Mest sannsynlig trenger du ikke flygende droner og roboter.
  Les mer
 • Slik blir dine ansatte gode ambassadører i sosiale medier

  okt 10, 2019
  20 på 20: Har du lyst til at dine ansatte skal være gode ambassadører for bedriften din i sosiale medier? Sosiale medier-ekspert, Eirik Berge har fasiten til deg.
  Les mer
 • Satser på å varme nordmenn med nettbutikk

  okt 09, 2019
  20 på 20: Kan leverandører ha nettbutikk? Hva vil utsalgsstedene si? – Alt har sin sjarm, men alt må også gjøres i riktig rekkefølge, forteller Safa-direktør Gunnar Johannes Bruvik.
  Les mer