Du er her:

Dette er nordmenns favoritt-butikker på nett

nov 01, 2019
Patrick Dahl_shvititt

Daglig leder i Digitroll, Patrick Dahl har forklaringen på hvorfor 45 prosent av alle nordmenn velger flermerker-butikker. (Foto: Ståle Melhus, Fanaposten)


Nettbutikker der det selges varer fra flere merker, er nordmenns favoritt-butikker på nett, viser en undersøkelse fra Respons Analyse og Digitroll.

45 prosent av alle nordmenn har i løpet av 2019 handlet i nettbutikker hvor det selges varer fra flere merker. 39 prosent har handlet i merkers egne nettbutikker.

Kontakt Digitroll for å høre mer om nettbutikker og produksjon av effektive og lønnsomme nettsider kundene dine vil like

 Du kan handle varer på grovt sett fire typer netthandelssteder:

* Auksjonssider

* Markedsplasser

* Nettbutikker der det selges flere merker

* Merkebutikker med egne nettbutikker

Daglig leder i webbyrået Digitroll, Patrick Dahl, har forklaringen på hvorfor 45 prosent av alle nordmenn foretrekker nettsider med flere merker.

 Bli bedre kjent med Digitroll her

 Stort utvalg vinner nesten alltid
– Det er nok flere grunner. Men den største er nok at vi liker å ha valgmulighet når vi først skal kjøpe noe. Skal du ha et nytt kjøleskap for eksempel, eller klær for den saks skyld, så liker du ha velge blant ulike merker og priskategorier.

 Tidligere undersøkelser fra Respons Analyse viser at vi er mindre merkebevisst enn før, og ofte går rett på pris, sier Digitroll-sjefen.

 Må lære av de store markedsplassene
Han legger imidlertid til at selv om norske nettbutikker er blitt mer populær de siste to-tre årene, er det veldig mange av oss som velger internasjonale markedsplasser på nett.

​Les også: Norske nettsteder ​har fått et boost

 – Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: markedsplasser som Alibaba, Amazon, Ebay og andre store aktører er utrolig flinke med å presentere varene sine ved hjelp av god informasjon. I tillegg har de selvsagt "alt på ett sted". Alt fra små lyspærer til de største husholdningsartiklene, sier Dahl.

I tillegg har de beste nettbutikkene mange bilder, video og mye informativ tekst om produktene sine. Der har de fleste norske nettbutikker mye å lære.

 – Undersøkelsen fra Respons Analyse viser også at 39 prosent av oss har handlet via markedsplasser i løpet av året. De fleste av disse er internasjonale.

Få med deg denne: Digitrolls fire viktige netthandelstips:
Norske nettbutikker må ta inn over seg at dette i mange tilfeller er de største konkurrentene til sin nettbutikk. Har du en nettbutikk i Norge, er konkurrentene dine ofte nettbutikk-eiere fra andre siden av kloden. Slik er det blitt, og dette må norsk netthandel leve med, sier Dahl.

 Les mer: Slik får du en lønnsom nettbutikk hos Digitroll som kan ta opp kampen mot det beste fra utlandet

PS! Spørsmålet i undersøkelsen var: " Hvilke ulike nettbutikker har du handlet fra i 2019".Flere av de spurte har handlet i ulike typer butikker. Derfor blir tallet høyere enn 100 prosent, dersom man legger sammen de ulke kategoriene. Men nettbutikker der det selges varer fra flere merker var mest populært. 45 prosent svarte at de i løpet av 2019 hadde handlet i slike nettbutikker.

Siste nyheter