Du er her:

Slik unngår du at Black Friday ikke går i svart

nov 08, 2019

Er din nettbutikk klar for Black Friday? Digitrolls prosjektleder, Anja Øren Wanvik gir deg noen gode tips om hva du bør gjøre for at dagen ikke ender med kaos og nettbutikken din går i svart.

Av: Arvid Steen
arvid@digitroll.no

Elsket og hatet av alle som driver butikk. Noen er ikke med, men mange kaster seg på karusellen og tilbyr superbillige varer denne dagen - eller helgen- som det plutselig har lett for å bli.

Husk også at Digitroll i 20 år har levert sikre og lønnsomme nettsider og nettbutikker til flere hundre norske bedrifter.  Vi har stabile og kraftige servere som tåler et ekstra rush eller to i din nettbutikk. Uansett om det er Black Friday, eller januar-salg.

Ta kontakt med oss for å vite mer om hvordan du kan få en lønnsom og god nettbutikk/nettside.

Se i bakspeilet
Hva skjedde på samme tid i fjor? Hva gikk bra? Hva fungerte ikke? Var det verdt alt stresset med de rabatterte produktene dine? Ble du for ivrig? Husk at året har flere gode handledager enn akkurat Black Friday. Ta en pust i pakken og planlegg hva du skal ta ut på salg, og hva du kan vente litt med.

Hva skal du legge ut for salg?
Hvilke varer bør selges med rabatt? Hvor mye rabatt kan du gi for at det fortsatt skal være lønnsomt?

Alle mann og kvinner på dekk
Hvordan gikk det i fjor? Var butikken underbemannet og dere løp som piskede skinn. Det er selvsagt ikke nødvendig, og det er stress. Forbered dere godt og fordel ressursene mellom nettbutikk og fysisk butikk - om du har begge deler. På slike dager er det kjekt å ha en god integrasjon mellom nettbutikken og den fysiske butikken. 

Les mer om Digitrolls integrasjoner her

La kundene dine få høre ​fra deg
Mange av oss gjør undersøkelser i forkant av Black Friday. Vi abonnerer på nyhetsbrev og sjekker sosiale medier for å se hvem som skal ha tilbud, og hva de skal ha tilbud på. Du må også bruke dine kanaler for å informere dine kunder. Nyhetsbrev, sosiale medier og egne nettsider egner seg godt til dette. Sørg for at dine potensielle kunder vet hva som kommer på salg - og ikke minst - når salget sparkes i gang. Prøv gjerne SMS-varsling til de kundene som har akseptert denne formen for kommunikasjon med deg.

Klikk og hent - men sørg for at kundene får hentet
Sørg for at noen har ansvaret for å levere ut varer til de kundene som har benyttet seg av klikk og hent. Ingenting er så irriterende som å stå i lang kø for å vente på varen, fordi du har glemt å bemanne opp butikken med nok folk. I verste fall betyr slike opplevelser at dine kunder ikke gidder å bruke Klikk og hent flere ganger.

Ps! – Vi i Digitroll ønsker deg en riktig god Black Friday. Har du lyst å ta kontakt med oss, så er det bare å sende meg en e-post, eller ringe: 55 27 30 45. Vi står klar til å hjelpe deg, slik at du får en trygg og lønnsom nettbutikk, sier prosjektleder Anja Øren Wanvik.

Siste nyheter

 • Nå får du døgnåpen kundeservice med Digitroll Chatbot

  nov 11, 2019
  Visste du at Digitroll hjelper deg med å få en chatbot i din B2B og B2C-nettbutikk? Nå vet du det, og da kan du også lese litt mer om hvordan Digitroll-kunde Princess bruker chatboten PIA som kundebehandler på nett.
  Les mer
 • Slik unngår du at Black Friday ikke går i svart

  nov 08, 2019
  Black Friday... Gleder du deg? Eller gruer du deg? Vår prosjektleder Anja Øren Wanvik gir deg gode tips om hvordan du skal få en best mulig handelsdag - i din B2B- eller B2C-nettbutikk, eller i fysisk butikk.
  Les mer
 • Omsetningen skjøt i været da nettbutikken kom på plass

  nov 06, 2019
  20 på 20: Omsetningen til Suser i Sivet skjøt voldsomt i været da de fikk en nettbutikk fra Digitroll. Suser i Sivet har fått til en perfekt omnikal-satsing mellom fysisk butikk og nettbutikk.
  Les mer
 • Digitroll-kunde Princess økte omsetningen med 40 prosent i oktober

  nov 05, 2019
  Noen som sa at det går dårlig i hele retailbransjen? Princess-gruppen opplever en markant vekst i oktober på 40 prosent ​i sin B2C-nettbutikk, og tosifret vekst jevnt over i de fysiske butikkene.
  Les mer
 • Digitroll-kunde redder 4000 tonn mat årlig

  nov 05, 2019
  Alltid motiverende å lese om Digitroll-nettbutikker som gjør det bra. Holdbart er gode på nett og i fysisk butikk med å selge mat som nesten er utgått på dato. I dag fikk de et stort oppslag i DN.
  Les mer
 • Slik øker du salget med godt innhold

  nov 04, 2019
  Synes du det er vanskelig å få laget godt innhold til din nettside eller nettbutikk? Digitrolls søsterselskap, Cox, leverer godt redaksjonelt innhold til nettsider og nettbutikker.
  Les mer
 • Disse kundene er mest opptatt av å handle bærekraftig

  okt 29, 2019
  Kvinner er langt mer opptatt av å handle etisk, miljøvennlig og bærekraftig på nett. Halvparten av alle menn bryr seg ikke, viser en undersøkelse fra Respons Analyse. Se hvem som bryr seg mest - og hvilken alder de er i.
  Les mer
 • 20 på 20 - her får du alle artiklene

  okt 25, 2019
  20 på 20 - sammendrag: Fått med deg alle sakene i vår bursdagspresang til deg de siste 20 dagene? Her får du alle fagsakene samlet på ett sted. Videoer, podkaster og intervjuer med fagfolk og kunder:) Håper du blir litt klokere på netthandel og nettside-løsninger.
  Les mer
 • Slik fikk Princess-kjeden suksess med sin omnikanal-satsing

  okt 24, 2019
  20 på 20: Blogg: Hvorfor lykkes Princess-kjeden med både fysiske butikker og nettbutikker, samtidig som urovekkende mange retailbutikker sliter med å få sin omnikanal til å fungere? I denne bloggen får du fasiten fra Digitrolls ekspert.
  Les mer
 • NOR PR gir deg en stemme

  okt 23, 2019
  20 på 20: Digitrolls søsterselskap, NOR PR, hjelper deg til å bli sett, hørt og forstått. PR-byrået hjelper deg til å nå igjennom all kommunikasjonsstøyen rundt oss.
  Les mer
 • En del av Nordens største kommunikasjonshus

  okt 22, 2019
  20 på 20: – Vi er glad for at Digitroll er en viktig del i et av Nordens største kommunikasjonshus. Det gagner både små og store kunder til webselskapet, sier konsernsjef i Media Bergen, Ove Grønnevik.
  Les mer
 • Webinarer som du lærer noe av

  okt 21, 2019
  20 på 20: Digitroll ønsker at du som driver nett,- og fysisk butikk, skal bli så god som mulig. Derfor holder vi jevnlig webinarer. Nå er tiden inne for å melde seg på et webinar du ikke bør gå glipp av.
  Les mer
 • Et skilt-partnerskap

  okt 18, 2019
  20 på 20: Flere av Digitrolls kunder har vært med i mange år. Få med deg denne spesielle bedriften; Lator skiltfabrikk. De har en nisjenettbutikk du kanskje ikke visste eksisterte...
  Les mer
 • Fire regler du må huske på om du vil ha nettbutikk-suksess

  okt 17, 2019
  20 på 20: Har du husket de fire, viktige punktene som skiller en god nettbutikk fra den dårlige? Digitrolls netthandels-ekspert Patrick Dahl hjelper deg med fasiten.
  Les mer
 • Skreddersydde nettside til arkitektene

  okt 16, 2019
  20 på 20: I jubileumsåret 2019 har Digitroll markert seg kraftig som en nettside-leverandør til kjente, norske bedrifter. Blant annet et arkitektkontor som er opptatt av rene linjer og god design, har valgt Digitroll.
  Les mer
 • Full tank med Oktan og Digitroll

  okt 15, 2019
  20 på 20: Visste du at ehandelsspesialisten Digitroll er en del av et stort kompetansemiljø i Media Bergen-konsernet? Digitroll henter inn ressurser fra sine søsterselskaper - slik at din nettbutikk eller nettside blir enda bedre.
  Les mer
 • Spesialbakte en B2B-nettbutikk til Baker Brun

  okt 14, 2019
  20 på 20: Da Baker Bruns konsernsjef Ove Bruntveit var på jakt etter en spesialtilpasset B2B-nettbutikk, tok han kontakt med Digitroll - og de kunne levere en løsning ingen andre kunne matche.
  Les mer
 • Trenger du egentlig flygende droner og roboter på nettlageret ditt?

  okt 11, 2019
  20 på 20: Det er lenge siden lagerautomat var forbeholdt de største aktørene. Digitrolls samarbeidspartner Lager & Industrisystemer hjelper deg med fornuftig logistikk på lageret. Mest sannsynlig trenger du ikke flygende droner og roboter.
  Les mer
 • Slik blir dine ansatte gode ambassadører i sosiale medier

  okt 10, 2019
  20 på 20: Har du lyst til at dine ansatte skal være gode ambassadører for bedriften din i sosiale medier? Sosiale medier-ekspert, Eirik Berge har fasiten til deg.
  Les mer
 • Satser på å varme nordmenn med nettbutikk

  okt 09, 2019
  20 på 20: Kan leverandører ha nettbutikk? Hva vil utsalgsstedene si? – Alt har sin sjarm, men alt må også gjøres i riktig rekkefølge, forteller Safa-direktør Gunnar Johannes Bruvik.
  Les mer