Du er her:

Google vil sette trege nettsteder i skammekroken

nov 15, 2019

Google vil sette trege nettsider i skammekroken. Digitrolls nettside/nettbutikk-leverandør nop. Commerce scorer høyt i test.

Google vil sette trege nettsider i skammekroken. Digitrolls nettbutikkprogramvare, nopCommerce, scorer høyt i test.


Google ser nå på alternative løsninger for å merke nettsider som er trege og dårlig designet for innlasting.

Kontakt Digitroll for å høre mer om våre webløsninger

Sider som er kjent for å være trege vil bli merket slik at brukerne enkelt kan se dette, melder Google på egen bloggside. Prosjektet er fremdeles i startblokkene, og det er ikke kommet noen signaler om hvordan denne merkingen vil se ut.

Les mer om saken på  Googles egen blogg:

Digitroll: Viktig med kvalitetsleverandører for å holde farten oppe
Teknisk sjef hos Digitroll, Einar Godø, forteller at Digitroll har levert nopCommerce-nettbutikkløsninger til sine kunder i fire år. Denne tekniske løsningen scorer høyt når man måler via testsider.

Sjekk nopCommerce`ytelse her

– Vi har visst lenge via egne målinger at nettbutikker fra oss med nop-Commerce-løsningen er raske. Men det er mer som er positivt med denne nettbutikkløsningen som Digitroll leverer.

–  nopCommerce - verdens største Microsoft nettbutikkløsning, og regnes som en av de sikreste, fleksible, mest stabile og beste løsningene på markedet for de som skal ha nettbutikk.

Les mer om nopCommerce og hvordan Digitroll lager gode nettbutikker

– I 2015 åpnet vi opp for å tilby våre kunder åpen kildekode e-handelsprogramvare. nopCommerce  er basert på den industrielle profesjonelle teknologiplattformen Microsoft ASP.NET Core. Åpen kildekode, industristandard, brukervennlig, sikker, svært konkurransedyktig i pris, og helt overlegen i kvalitet på funksjoner og ikke minst sikker drift, sier Godø.

Han legger til at det er flere ting du som nettbutikk-eier bør sjekke regelmessig for at din nettbutikk skal være rask å laste ned:

Det som ​for eksempel senker hastigheten – det vil si -ytelsen til nettbutikken.

  • Hvordan nettbutikken er skrudd sammen – arkitektur
  • Plugins .nopCommerce er i seg selv en fullverdig nettbutikkprogramvare. Dette i motsetning til andre åpen kildekodeløsninger som f.-eks. Woocommerce som er en plugin (altså en modul i seg selv) til WordPress. Den har lite funksjonalitet og bygges derfor ut i sin helhet med plugins. 
  • Innhold, mest av alt bilder. Det er viktig å behandle bilder som skal på web. Bilder kan ta over 20 prosent av en nettløsnings vekt/størrelse. Husk å komprimere bilder. 

Einar Godø_Digitroll_B2B-nettbutikk_webløsninger_ehandel_nettbutikk_nopCommerceDu må ha plugins
Einar Godø (bildet) hos Digitroll understreker at også nopCommerce påvirkes av plugins. Han anbefaler at nettbutikk-eiere tenker grundig over hvem de bestiller plugins fra, og aller helst rådspør seg med nettbutikkleverandøren i forkant:

– nopCommerce påvirkes selvsagt også av plugins. Tidligere merket vi dette særlig ved bruk av ferdig-designmaler inkl. plugins. Men dette er blitt forbedret med de nye malene til de aller siste nopCommerce versjonene som bygger på Microsoft ASP.NET Core plattformen. Test av f.eks Avenue designmalen viser gode tall.

– Det er vanskelig å ha en nettbutikk helt uten plugins. En plugin som leveres med alle nettbutikker Digitroll leverer er synk – integrasjon mot kassesystem eller ERP. Generelt vil vi anbefale å ha plugins fra færrest mulige tredjeparter. En nopCommerce nettbutikk levert av Digitroll vil i de fleste tilfellene bruke plugins fra kun to leverandører, Digitroll og leverandøren av ferdige designmaler.

– En WooCommerce eller Magento kan ha langt flere tredjeparts plugin-leverandører. Spesielt er dette utfordrende hvis nettbutikk-eier selv kan sette opp plugins fra markedsplassen, sier Godø.

Siste nyheter