Skip to main content

Bygg sterkere kunderelasjoner i B2B-markedet gjennom "Min Side"-opplevelsen

"Min Side" er mer enn bare en digital portal; det er hjertet i en kunde-sentrert strategi som bygger på avansert teknologi for å skape eksepsjonell verdi.

Bedrifter søker effektivitet, tilpasning, og smidighet i sine kjøpsprosesser. Digitroll forstår disse kravene og tilbyr et spekter av plugins og funksjoner designet for å løfte kundetilfredsheten i en B2B- nettbutikk.
I dagens digitale marked er forventningene til nettbaserte kjøpsopplevelser høyere enn noensinne, spesielt innen B2B-segmentet. Virksomheter søker ikke bare etter produkter og tjenester som møter deres behov, men også etter en kjøpsprosess som er effektiv, tilpasset, og problemfri. Dette har ført til at "Min Side"-funksjoner i nettbutikker har blitt mer enn bare en luksus – de er en nødvendighet.

Hva er "Min Side"?

"Min Side" er et personalisert grensesnitt hvor kunder kan få tilgang til en rekke tjenester og informasjon relatert til deres interaksjoner med en nettbutikk. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, reskontro, fakturahistorikk, muligheten til å rebestille varer fra tidligere fakturaer, og muligheten til å lage egne innkjøpsliste rm.m. Ved å tilby disse funksjonene, kan B2B-nettbutikker ikke bare forbedre kundeopplevelsen, men også bygge langvarige kunderelasjoner.

Les mer om våre 12 B2B- nettbutikkfunksjoner som vil øke salget→

Min side funksjoner B2B- netthandel

Kundeverdier gjennom "Min Side"
Ved å integrere "Min Side"-funksjoner, tilbyr B2B-nettbutikker verdi på flere nivåer:

  1. Tilpassede kjøpsopplevelser: Ved å ha tilgang til tidligere kjøp og preferanser, kan kunder raskt finne og rebestille produkter, noe som sparer verdifull tid. 

  2. Effektivisering av arbeidsprosesser: Funksjoner som reskontro og fakturahistorikk gjør det enkelt for kunder å administrere sine økonomiske transaksjoner, noe som bidrar til en mer effektiv arbeidsdag.

  3. Økt selvbetjening: Kunder kan enkelt administrere sine kontoer, sporingsordrer, og få tilgang til nødvendig dokumentasjon uten å måtte kontakte kundeservice, noe som fører til en mer tilfredsstillende selvbetjeningsopplevelse.

Bygging av barrierer mot konkurransen
Ved å skape en rik og verdifull "Min Side"-opplevelse, etablerer B2B-nettbutikker barrierer som gjør det vanskeligere for kunder å bytte til en konkurrent. Dette skjer ikke bare gjennom den direkte verdien tjenestene gir, men også gjennom den tilpassede opplevelsen og tidsbesparelsen de leverer. Når kunder føler at de blir godt behandlet og deres arbeidsdag effektiviseres, øker deres lojalitet og tilbøyelighet til å fortsette forretningssamarbeidet.

Fremtiden for B2B-nettbutikker
B2B- netthandel er fremdeles litt umodent, men er spådd å få en stor vekst i 2024. Det er klart at fremtiden for B2B-netthandel ligger i å tilby mer enn bare produkter. Det handler om å skape en omfattende og tilpasset kundeopplevelse som verdiøker hver del av kjøpsprosessen. "Min Side"-funksjoner er en kritisk komponent i denne utviklingen, noe som ikke bare forbedrer kundeopplevelsen, men også tjener som en strategisk fordel i et stadig mer konkurransedyktig marked.

For B2B-nettbutikker er tiden inne for å omfavne denne endringen. Ved å investere i rike, intuitive "Min Side"-funksjoner, kan de ikke bare møte dagens kundeforventninger, men også sikre langsiktig vekst og suksess i et digitalt førstelandskap.

12 B2B- moduler som øker salget i en B2B- nettbutikk

Den tekniske nøkkelen: Avansert sanntids-integrasjon
For at "Min Side"-funksjoner skal kunne tilby maksimal verdi, krever de en dyptgående og avansert integrasjon mellom nettbutikkens plattform og kundens ERP-system. Dette innebærer en sanntidsflyt av data som muliggjør øyeblikkelig oppdatering av ordrestatus, lagerbeholdning, fakturadetaljer, og mer. Uten denne integrasjonen, ville ikke en sømløs og effektiv kundeopplevelse vært mulig. Ikke forveksle denne integrasjonen med en nattlig flatfil.

Hvorfor er sanntidsintegrasjon viktig?

  1. Øyeblikkelig tilgang til oppdatert informasjon: Kunder kan se de nyeste oppdateringene om ordrestatus, lagerbeholdning og fakturering, noe som bidrar til å bygge tillit og transparens.
  2. Tilpassede anbefalinger: Med data som strømmer direkte fra ERP til nettbutikken, kan "Min Side" tilby skreddersydde produktanbefalinger basert på tidligere kjøp og kundepreferanser.
  3. Automatisering av administrative oppgaver: Gjensidig utveksling av data reduserer behovet for manuell inngripen, noe som sparer tid og reduserer feil for både kunden og leverandøren.

Digitrolls rolle i fremtidens B2B-netthandel
Digitroll er i forkant av å tilby løsninger som forener nettbutikker med kundenes ERP-systemer. Med spesialisering i e-handelsintegrasjoner mot alle Microsoft Dynamics ERP- og Visma ERP-systemer, setter Digitroll standarden for hvordan moderne B2B-netthandel bør operere. Gjennom disse integrasjonene sikrer Digitroll at "Min Side"-funksjoner ikke bare er en visjon, men en konkret realitet som driver verdi for både kunder og bedrifter.

Forretningsfordeler med Digitrolls integrasjoner:

  • Reduserte operasjonelle kostnader: Automatisering og effektivisering av bestillingsprosesser reduserer arbeidsbelastningen og operasjonelle kostnader.
  • Forbedret kundetilfredshet: Sanntidsintegrasjon sikrer at kunder får tilgang til nøyaktig og oppdatert informasjon, forbedrer kjøpsopplevelsen og øker kundetilfredsheten.
  • Økt salg og lojalitet: Tilpassede tilbud og enkel rebestilling fremmer gjentatte kjøp og styrker kundelojaliteten.

Integrasjon mellom nettbutikken og ERP-systemet er ikke lenger en "fin å ha"-funksjon – det er en essensiell del av B2B-netthandelsøkosystemet som fremmer effektivitet, tilpasning og til slutt kundelojalitet. Digitroll står klar til å hjelpe bedrifter med å navigere i denne nye digitale realiteten, med løsninger som brobygger mellom nåtidens behov og fremtidens muligheter. 

Siste nytt

10.07.2024

Forbedringer nopCommerce 4.7

Ny nettbutikk som støtter Microsoft .NET 8

24.06.2024

Microsoft Power BI- plugin

Microsoft Power BI integrasjon i Digitroll netthandel

25.03.2024

Bygg sterkere kunderelasjoner i B2B-markedet gjennom "Min Side"-opplevelsen

Min side - funksjoner som forbedrer B2B-nettbutikken

Booke møte om B2B- netthandel?

Ta gjerne kontakt med meg for å avtale et møte om hva vi kan gjøre med din bedrifts B2B- nettsatsing.

Patrick Dahl
Patrick Dahl
Daglig leder/ Siv.øk NHH

Kontakt oss

Vurderer du nye nettsider til din maritime bedrift eller har du et spennende digitaliseringsprosjekt? Kontakt oss for en digital kopp kaffe eller et møte om ny nettløsning. 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du har et prosjekt i tankene.

Back to top