Skip to main content

Hvor viktig er det med en dynamisk forside i en nettbutikk

DigiTiles - viktigheten av en dynamisk forside i nettbutikken

DigiTiles skiller seg ut med sitt brukervennlige grensesnitt, som gjør det enkelt for alle å bruke. Plattformen tilbyr høy grad av tilpasning, slik at bedrifter kan skape unike sider tilpasset deres behov. I tillegg er innholdshåndtering effektiv og SEO-vennlig, noe som bidrar til bedre synlighet på nettet. Se video under.

En dynamisk forside er avgjørende for suksessen til en nettbutikk, da den i stor grad påvirker besøksengasjement, brukeropplevelse og til slutt salg. Forsiden fungerer som det første kontaktpunktet for potensielle kunder, og det er derfor viktig å fange deres oppmerksomhet og effektivt veilede dem gjennom kjøpsprosessen. Her er hvorfor en dynamisk forside er viktig og bevisene som støtter effektiviteten til ulike innholdstyper:

Viktigheten av en dynamisk forside i nettbutikken:

 1. Førsteinntrykk: En dynamisk og visuelt tiltalende forside skaper et sterkt førsteinntrykk, noe som oppmuntrer besøkende til å utforske videre.

 2. Engasjement: Interaktive elementer som bannere/sliders, animasjoner og videoer gjør handleopplevelsen mer engasjerende, noe som øker tiden besøkende tilbringer på siden.

 3. Visning av produkter: Fremheving av nye produkter, bestselgere og kampanjer kan umiddelbart trekke oppmerksomhet til viktige produkter, noe som driver salget.

 4. Personalisering: En dynamisk forside kan tilby personlig tilpasset innhold basert på brukeradferd og preferanser, noe som øker kundetilfredsheten og konverteringsratene.

 5. SEO-fordeler: Regelmessig oppdatert innhold forbedrer SEO, noe som gjør butikken mer synlig i søkeresultater og tiltrekker mer organisk trafikk.

Viktige innholdstyper for suksess

  1. Bannere (sliders)
   - Førsteinntrykk og kampanjer: Bannere er effektive for å skape sterke førsteinntrykk og promotere salg, nye produkter og spesialtilbud. De har vist seg å forbedre klikkfrekvensene betydelig, noe som fører til høyere engasjement og konverteringer.

  2. Videoinnhold
   - Økt engasjement: Videoer kan øke tiden besøkende tilbringer på en side, noe som øker engasjementet og konverteringsratene. For eksempel kan bruk av video på landingssider øke konverteringsratene med opptil 80%.

  3. Tekst (Innholdsblokker)
   - SEO og informasjon: Innholdsblokker med relevant og verdifull tekst forbedrer SEO, noe som hjelper nettsiden med å rangere høyere i søkeresultater. De utdanner og informerer også kundene, noe som hjelper i beslutningsprosessen.

  4. Kategorier og navigasjon
   - Brukervennlighet: Klare kategorier og intuitiv navigasjon forbedrer brukeropplevelsen, noe som gjør det lettere for besøkende å finne det de leter etter. Dette reduserer fluktfrekvenser og øker sannsynligheten for konverteringer.

  5. Produktvisninger og bilder
   - Visuell appell: Høykvalitets produktbilder er kritiske for nettsalg. Flere bilder og 360-graders visninger av produkter kan betydelig øke konverteringsratene ved å gi kundene en grundig forståelse av produktet.

  6. Kart og butikklokatorer
   - Økt fottrafikk: Kundeinnkaster. For bedrifter med fysiske lokasjoner kan integrering av kart og butikklokatorer drive fottrafikk til butikkene. Inkludering av kart og lokal informasjon kan også forbedre lokal SEO.

  7. Dynamisk innhold (personalisering)
   - Personalisering: Tilpassing av innhold basert på brukeradferd og preferanser øker betydelig engasjement og konverteringer. Personlige produktanbefalinger driver for eksempel en betydelig del av e-handelsinntektene.

   Les mer om innholdstyper her →DigiTiles

 

Bevis på effektivitet

 • Bannere: Forskning fra Nielsen Norman Group og HubSpot viser at godt designede bannere forbedrer brukerengasjement og klikkfrekvenser.

 • Videoinnhold: Vi vil fremhever den positive effekten av videoer på engasjement og konverteringsrater.

 • Innholdsblokker: Forbedret SEO og informative innholdsblokker hjelper med å bygge autoritet og tillit, som er kritisk for konverteringer.

 • Kategorier og navigasjon: Forskning fra Baymard Institute viser at klar navigasjon og lett tilgjengelige produkter kan forhindre tapte salg.

 • Produktbilder: Høykvalitetsbilder er avgjørende for forbrukernes beslutningsprosess.

 • Kart og butikklokatorer: Googles rapporter fremhever viktigheten av kart i å drive lokale besøk. Det leser vi også ukentlig av f.eks. vår kunde Princess sine Google analytics data at nettbutiikken driver "in store visits".

 • Personalisering: Epsilons rapport understreker effekten av personlig tilpassede opplevelser på kjøpssannsynlighet. Les mer om Clerk.io og Hello Retail AI personifisering

 • Målrettede anbefalinger: Personlige produktanbefalinger kan øke salget ved å foreslå varer som matcher kundens interesser. Forskning fra Salesforce fant at personlige produktanbefalinger står for 26 % av inntektene i e-handel.

DigiTiles

Avslutningsvis er en dynamisk forside med en blanding av engasjerende og interaktive innholdstyper som bannere, videoer, innholdsblokker, kategorier, produktbilder og personlige elementer avgjørende for å fange besøkendes interesse, forbedre brukeropplevelsen og drive nettsalg. Disse elementene forbedrer ikke bare engasjement og tilfredshet, men øker også konverteringsratene og den samlede forretningssuksessen betydelig.

Lyst å vite mer?

Kontakt Patrick for en digital kopp kaffe om netthandel og DigiTiles page builder.

Patrick Dahl
Patrick Dahl
Daglig leder/ Siv.øk NHH

Siste nytt

25.03.2024

Bygg sterkere kunderelasjoner i B2B-markedet gjennom "Min Side"-opplevelsen

Min side - funksjoner som forbedrer B2B-nettbutikken

21.02.2024

Produktbeskrivelse AI til nettbutikker

Vi introduserer Digi Product Description AI. Modulen som hjelper å skrive varetekster.

15.02.2024

Raskere utsjekk for B2B- kunder

Raskere utsjekk gir bedre brukeropplevelser for dine B2B- kunder. 

Kontakt oss

Er du som oss i Digitroll? Opptatt av tall og sikre IT-løsninger? Trygghet på at nettsider og din nettbutikk virker, da tar vi gjerne et møte om forbedring av din nettsatsing. 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du har et prosjekt i tankene.

Back to top