Skip to main content

La NOBB og ditt ERP- system vedlikeholde byggevarenettbutikken

Nettbutikk for byggevare integrert med NOBB

Norsk byggevarebase og netthandel. NOBB integrasjon gir nettbutikker tilgang til en omfattende database av byggevarer med nøyaktige spesifikasjoner, produktbeskrivelser og tekniske data.

Integrasjon av NOBB (Norsk Byggtjeneste) i en nettbutikk er et strategisk skritt som kan berike e-handelsopplevelsen og åpne nye dører for forbedret varedatabaseadministrasjon og kundeengasjement.

NOBB integrasjon gir nettbutikker tilgang til en omfattende database av byggevarer med nøyaktige spesifikasjoner, produktbeskrivelser og tekniske data. Dette gir e-handlere muligheten til å forbedre produktinformasjonen og presentere den på en mer informativ måte for kundene. Den rike og nøyaktige varedatabasen fra NOBB gjør det enklere for kunder å ta informerte beslutninger, noe som kan føre til økt tillit og konverteringsrate.

Ved å integrere NOBB i nettbutikken, kan e-handlere effektivt administrere varedataene sine. Dette betyr at produktlister, priser og tilgjengelighet kan oppdateres automatisk basert på NOBBs pålitelige informasjon.

Dette bidrar til å redusere manuelle oppgaver, eliminere feil og sikre at produktinformasjonen alltid er oppdatert. Det er spesielt verdifullt i en dynamisk e-handelsverden hvor nøyaktighet og relevans er avgjørende.

Kombinert også med AI- løsningen fra enten Hello Retail eller Clerk.io som gir avanserte søkemuligheter og personifiserte produktanbefalinger sparer e-handleren / byggevarebutikken mye tid ved at all berikelse av vareinfo til kundene er automatisert. 

Nettbutikk med NOBB- integrasjon

NOBB integrasjon åpner også nye muligheter for e-handlere/ byggevarenettbutikker når det gjelder målretting av spesifikke kundesegmenter. Med detaljert produktinformasjon fra NOBB kan byggevarenettbutikker tilby mer presise filtreringsalternativer og søkefunksjoner. Dette gir kundene muligheten til å finne de eksakte produktene de leter etter raskere, og skaper dermed en bedre brukeropplevelse. 

I tillegg gir NOBB integrasjon nettbutikker muligheten til å tilby spesifikke produkter som er relevante for byggebransjen, og dermed tiltrekke seg en mer målrettet kundegruppe. Dette kan bidra til å styrke nettbutikkens posisjon i markedet og skape konkurransefordeler.

Med integrasjon med en nettbutikk kan NOBB levere følgende typer data:

 1. Produktbeskrivelser:
  NOBB gir grundige og nøyaktige produktbeskrivelser for et bredt spekter av byggevarer. Dette inkluderer tekniske spesifikasjoner, egenskaper, bruksområder og andre relevante detaljer.

 2. Bilder:
  NOBB gir ofte bilde- og medieinformasjon for byggevarer, slik at nettbutikken kan presentere produkter visuelt for kundene. Dette er viktig for å forbedre produktets synlighet og gi en bedre kjøpsopplevelse.

 3. Tekniske data:
  NOBB inneholder detaljert teknisk informasjon, inkludert målinger, materialspesifikasjoner, og andre data som er essensielle for kunder som ønsker å ta informerte kjøpsbeslutninger.

 4. Priser:
  NOBB kan levere priser for byggevarer, slik at nettbutikken kan holde prisinformasjonen oppdatert og nøyaktig. Anbefalingen vår er å vurdere dette opp mot vår live-pris integrasjon mot en rekke ulike ERP- systemer

 5. Tilgjengelighet:
  Nettbutikker kan dra nytte av NOBB for å informere kundene om hvilke byggevarer som er tilgjengelige og i hvilke mengder.

 6. Kategorisering:
  NOBB bruker standardiserte kategorier og koder for å organisere byggevarer. Dette gjør det enklere for nettbutikker å strukturere og presentere produktsortimentet på en målrettet måte.

 7. Miljøinformasjon:
  NOBB kan også gi miljørelatert informasjon om byggevarer, for eksempel bærekraftighetsvurderinger og miljøpåvirkning. Dette blir stadig viktigere for kunder som ønsker å ta grønnere valg. 

Oppsummert gir NOBB integrasjon en betydelig merverdi til nettbutikker, fra forbedret produktinformasjon og ikke minst  automatisert varedatabaseadministrasjon til målrettet kundeengasjement. Ved å dra nytte av NOBBs omfattende og pålitelige datasett, kan byggevarenettbutikker og andre nettbutikker som har byggevarer i sin produktportefølje skape en mer profesjonell og tillitvekkende online kjøpsopplevelse for sine kunder.

Siste nytt

25.03.2024

Bygg sterkere kunderelasjoner i B2B-markedet gjennom "Min Side"-opplevelsen

Min side - funksjoner som forbedrer B2B-nettbutikken

21.02.2024

Produktbeskrivelse AI til nettbutikker

Vi introduserer Digi Product Description AI. Modulen som hjelper å skrive varetekster.

15.02.2024

Raskere utsjekk for B2B- kunder

Raskere utsjekk gir bedre brukeropplevelser for dine B2B- kunder. 

ERP- integrasjon

Lik pris og lager på nett og i din fysiske butikk.

NOBB

Varedata i nettbutikken kan automatisk oppdateres fra NOBB.

Prosjektdata

La byggmesteren få full tilgang til alle sine prosjektdata.

Nettbutikk for byggevare med NOBB

Nettbutikk for byggevare er kanskje den nettbutikken som kan automatiseres mest av alle bransjer. Med NOBB- integrasjon får du varedata, bilder, dokumentasjon, varebeskrivelser m.m. rett inn på den enkelte vare i nettbutikken.

Priser og beholdning kommer automatisk gjennom f.eks. ERP- integrasjon som i sanntid gir dine proffkunder sine rabatterte priser. 

For å gjøre nettbutikken enda mer "automatisk" anbefaler vi AI- løsningene fra Hello Retail eller Clerk.io. Da blir kundene dine i tillegg møtt med personifisert informasjon, og nettbutikken viser de mest solgte, mest populære akkurat nå, kjøpt sammen med osv. 

 

Driftssikkerhet

Vi tilbyr nettbutikk basert på sikker teknologi fra Microsoft. Er derfor også svært godt egnet for integrasjoner mot eksterne systemer. 

Multi-store

nopCommerce har multi-store mulighet som gjør at du kan ha flere nettbutikker i samme installasjon. 

Live-pris  

Proffene får se sine priser i sanntid. Skaper trygghet og kundelojalitet.

Hvilke grunndata synkes fra NOBB og ERP- system til nettbutikk?

I utgangspunktet kan nettbutikken hente alle varedata som leverandøren har lagt inn i NOBB. Noen velger også å bruke NOBBs kategoristruktur, andre bygger struktur i nettbutikkprogramvaren eller den som synkes fra ERP- systemet. Pris og beholdning blir anbefalt å komme fra ERP- systemet.  

Se også hva som tilbys av NOBB gjennom deres API; https://byggtjeneste.no/nobb-eksport-api/ 

NOBB Eksport API er en REST-basert tjeneste som gjørt det mulig å effektivt hente vareinformasjon fra NOBB.

Ved å benytte NOBB Eksport API kan man effektivisere oppdatering av ulike IT-systemer som benyttes i byggenæringen.

Eksporttjenesten er gruppert slik at man kan velge å hente f.eks vareinformasjon, priser, moduler, media (bilder og dokumentasjon), produktegenskaper etc.

Pluginen bruker en integrasjon mot dette APIet og oversetter og strukturerer informasjonen automatisk til nettbutikken.

Byggevareløsningen kan i dag leveres med integrasjon mot ERP- systemene Visma.net, Visma Global, Visma Business, Visma Business NXT, Microsoft Dynamics NAV og Microsoft Business Central.

Digitroll er integrasjonseksperter og lager integrasjon mot andre systemer på forespørsel. 

Lagerdata/beholdning og priser pleier nettbutikken å hente fra ERP. Priser betyr her også "B2B- priser" som henter f.eks. byggmesterens/proffens pris i sanntid direkte fra ERP. 

Det har vi.

NOBB tilbyr miljødata på varene og produktspesifikke miljødata basert på data fra produktenes EPDer (Enviormental Product Declaration).

Vi har utviklet en egen oversetter som miljødata fra maskinlesbar data til strukturert informasjon og bilder. 

Se også hva som tilbys av NOBB gjennom deres API; https://byggtjeneste.no/nobb-eksport-api/ 

Ønsker du nettbutikk for byggevare integrert med NOBB?

Digitroll hjelper deg med å bygge din merkevare på nett med gode nettsider og nettbutikk. Dette er hva vi mener betyr noe når man skal drive digital handel mellom bedrifter.

Kontakt oss på tlf. +47 55 27 30 40

Back to top