Skip to main content

Vi inviterer til et webinar som vil gjøre B2B- salget ditt bedre

B2B omnikanal i en hybrid kontekst

B2B-omnikanal og hybride salgsstrategier

B2B-salg er i stadig endring, drevet av teknologiske fremskritt, endrede kundebehov og økende digitalisering. For å trives i denne stadig skiftende landskapet har bedrifter måttet tilpasse seg nye tilnærminger som kombinerer det beste fra digitale verktøy og personlige interaksjoner.

Tradisjonelt har B2B (business-to-business) salg vært kjent for sine personlige relasjoner, lange salgssykluser og ansikt-til-ansikt møter. Men i dagens digitale tidsalder blir B2B-landskapet stadig mer komplekst, og kundenes forventninger har endret seg dramatisk. Dette har ført til fremveksten av B2B omnikanal-strategier som gir rom for en tredelt tilnærming som inkluderer hybride salg.

 1. Digital først:
  B2B-omnikanal starter med en "digital først"-tilnærming. Dette betyr å ha en sterk online tilstedeværelse gjennom en e-handelsplattform og en engasjerende nettside. Potensielle kunder forventer å finne produktinformasjon, priser og enkel bestillingsprosess online. Dette krever også en effektiv digital markedsføringstilnærming, inkludert søkemotoroptimalisering (SEO), innholdsmarkedsføring og sosiale medier.

  Se webinaret om B2B- omnikanal i opptak

 2. Personlige interaksjoner:
  Selv om digitalt først er viktig, er personlige interaksjoner fremdeles avgjørende i B2B-salg. Dette er hvor hybride salg kommer inn i bildet. Hybride selgere kombinerer digitale verktøy og teknologier med personlige møter, enten det er via videokonferanser, telefon eller til og med ansikt-til-ansikt-møter. Denne tilnærmingen gir en mer skreddersydd opplevelse for kundene, spesielt i komplekse salgssituasjoner hvor tillit og relasjoner spiller en viktig rolle.

 3. Kunden vil velge:
  B2B- omnikanal gir kundene muligheten til å velge hvordan de ønsker å samhandle med din bedrift. Noen kan foretrekke å utforske produktene dine online og legge inn bestillinger uten menneskelig kontakt, mens andre kan ønske en mer konsulentorientert tilnærming med råd fra selgere. Ved å tilby flere kanaler og alternativer, kan du imøtekomme ulike kundepreferanser.

 

Fordeler med B2B- omnikanal:

 1. Bedre kundeopplevelse: gi kundene valgmuligheter og enkel tilgang til informasjon.
 2. Økt effektivitet: digital automatisering kan redusere manuelle prosesser og kostnader.
 3. Styrke relasjoner: hybride selgere kan bygge dypere relasjoner med kundene.
 4. Tilpasningsdyktighet: tilpass din tilnærming basert på kundenes behov og bransje.

I dagens B2B-landskap er suksess avhengig av evnen til å tilpasse seg den omnikanale virkeligheten og inkorporere hybride salgsstrategier. Dette gir bedrifter muligheten til å møte kundenes behov på deres betingelser og trives i den stadig skiftende verdenen av B2B-salg.

Lyst å vite mer?

Snakk med en techno- og webekspert.

Einar Godø
Einar Godø
CTO / Utviklingssjef

Kontakt oss

Vurderer du ny nettbutikk eller har du et spennende digitaliseringsprosjekt? Kontakt oss for en digital kopp kaffe eller et møte om ny nettløsning. 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du har et prosjekt i tankene.

Back to top