Skip to main content

Digitrolls historie om digitalisering av forretningsprosesser

Vår historie om digitalisering av forretnings- prosesser

En spennende og tøff reise

På midten av 90- tallet ble selskapet Digital Trolldom etablert av Bjørn Nese, som den gang som nå er en ledende digital ekspert. Høsten 1999 var Bjørn med på å etablere det som da ble og er Digitroll AS.

Vi var kanskje først ute med standard ASP.NET- komponentbaserte publiserings- og nettbutikkløsninger, og klarte å overleve da vi fikk dottcom bølgen i fleisen på begynnelsen av 2000- tallet. 

Fra 2002 har vi hatt et langsiktig perspektiv på alt vi har drevet med. Men vi forandrer oss stadig, fra de sterkt teknologidrevne årene i begynnelsen til der vi er i dag med kundens behov for digitaliserte forretningsprosesser. 

Høsten 2017 ble Digitroll en del av Media Bergen

En del av Nordens største kommunikasjonshus

Media Bergen-konsernet består av over 20 bedrifter og har ca. 300 ansatte. Vi er glade for at Digitroll, som er en av Norges fremste netthandels-eksperter, ​bidrar med sin kunnskap i et av Nordens største kommunikasjonshus. Det er konsernsjef Ove Grønnevik (bildet) i Media Bergen som sier dette. Han legger til:

– Media Bergen ønsker i framtiden å fremstå som en mer og mer samlet enhet. Digitroll blir en viktig brikke i dette bildet. Det vil også konsernets kunder tjene på, sier han.

Alle i familien er eksperter. Fra før av har Media Bergen mange kreative selskaper innen PR, markedsføring, reklame og teknologi og analyse. Men nykommeren Digitroll bidro med en kunnskap som var etterspurt. Les mer.

Vekstbyrå for nettkommunikasjon

Digitalisering i over 20 år

Høsten 1999 startet vi med gule sider telefonkatalogen og et par standard komponentbaserte publiserings- og e-handelsløsninger. 

COMWeb og Lynx

Norges første standard komponent- baserte CMS- og nettbutikkprogramvare så dagens lys i 1999. 

Mye gardiner

I 2012 tegnet kjeden Princess avtale om nettbutikk. Den dag i dag er kjeden fremdeles Digitroll- kunde. 

Åpen kildekode

Fra 2015 utvikler vi nettløsninger bygget på ASP.Net åpen kildekode. nopCommerce og Umbraco. Sikker, dokumenterbar teknologi. 

Fornøyde kunder

Princess Gruppen har økt nettsalget med

%

siden 2012. En av mange fornøyde kunder om dagen.

Digitale fylkes-kommuner

I 2022 oppdaterer Vestfold og Telemark til nye digitale løsninger integrert med ID- porten. Vårt største enkeltprosjekt hittil. 

På parti med kundene

Siden starten i 1999 har vi utviklet ønskede funksjoner og løsninger for våre kunder i over 

timer

Navision i 2001, BC i 2023

"Techno- Digitroll" kan integrasjoner. Vi utviklet B2B- nettbutikk med  Navision integrasjon for en mobilkjede allerede i 2001. 

Spennende arbeidsplass

Digitroll utvikler mennesker. Det er ikke få nyutdannede som har begynt sin karriere hos oss og 5 år senere gått videre til andre stillinger.

Kontakt oss gjerne om du har et prosjekt i tankene

Kontakt info