Skip to main content

Fra Digital Trolldom til digital innovasjon: 25 år med Digitroll

Vi fyller snart 25 år, og tar med oss vår historie til nye muligheter og kunder

Fra starten på 1990-tallet, under navnet Digital Trolldom, har Digitroll utmerket seg ved å skape banebrytende digitale løsninger, med vår teknologiske grunnlegger Bjørn Nese i spissen. Neses tidlige arbeid med nettsider for anerkjente merker som P4 og Coca Cola i Norge satte standarden for hva Digitroll skulle komme til å representere: innovasjon, standardisering og kvalitet. Med et ønske om å gå utover enkeltprosjekter, utviklet Nese og Digitroll landets første komponentbaserte publiseringsløsning i 1999, et verk som ikke bare vitnet om teknologisk forutseende, men også om selskapets evne til å definere fremtidens digitale landskap.

Å utvikle nettsider er vår ekspertise, Digitroll webbyrå

Tilbake til 2008 hvor utviklerne Espen og Sondre aldri sa nei til en utfordring.

Tidlig på 2000-tallet, gjennom en periode med dot-com-turbulens, og mens webselskaper gikk konkurs omkring oss, beviste Digitroll sin kvalitet ved å utvikle proprietære webapplikasjoner for publisering (CMS) og e-handel, basert på Microsofts teknologier og rammeverk. Denne beslutningen om å bygge på pålitelige og anerkjente teknologier, samtidig som man opprettholdt en høy standard for sine ansatte, banet vei for en spennende periode med vekst og innovasjon.

Digitroll utviklere 25 år

3 av dagens spreke Digitrollere.

Fra å være et rent teknologiselskap under etableringen i 1999, ble vår styrke utover på 2000- tallet mer i retning av ekspertise og innsikt i kundenes forretningsmodeller. Dette etablerte selskapet som en viktig aktør på det norske markedet, med kunder spredt fra nord til sør. Forståelsen for kundenes behov og evnen til å levere skreddersydde løsninger førte til dyptgående og varige forretningsforhold, blant annet manifestert gjennom suksessfulle ERP-integrasjoner for nettbutikker. I 2012 utviklet f.eks. Digitroll netthandelsløsningen til interiørkjeden Princess, nå godt inn i 2020- tallet er Digitroll fortsatt en svært viktig samarbeidspartner for kjeden.

Våre firmabiler etter å ha solgt veldig mange nettbutikker, neida , bare tuller, er fra eN FIRMATURi 2011.

Bilde av våre firmabiler i London i 2011. Neida, på vei til et kundemøte i London i 2011 kom vi over disse. Den gang vi eksporterte Snowfox publiseringsløsninger. Og ja, det er det det handler om. 

Et særlig høydepunkt i selskapets historie var da en av Digitrolls kunder ble kåret til "Årets BankID-bedrift" i 2011. Dette var et tydelig bevis på selskapets rolle som en pioner og evangelist for digital autentisering gjennom BankID, med over 20 kundeløsninger spredt over hele landet.

Digitroll utvikler nettbutikker og nettsider

Året er 2008, og en dyktig gjeng Digitroll medarbeidere på photo shoot.

I 2015 gjorde Digitroll et strategisk valg ved å skifte fokus fra utvikling av proprietære løsninger til å utnytte fordelene med åpen kildekode-teknologi. Dette skiftet bygget videre på vår tidlige beslutning i 1999 om å benytte Microsofts .NET-rammeverk, valgt for dets sikkerhetsnivå og teknologiske overlegenhet. Dette valget har vært fundamentalt for vår utvikling og har sikret oss en svært god posisjon innen teknologisk innovasjon.

Den betydelige forskjellen mellom Digitroll og mange andre tilbydere av nettbutikkplattformer ligger i vår kompetanse å utvikle standardiserte og  skreddersydde løsninger fra grunnen av. Siden 2015 har vi også kun produsert 3. partsløsninger som de fleste andre, men det at Digitrolls utviklerteam har erfaring med å bygge nettbutikkløsninger fra bunnen, gir oss en fordelaktig posisjon når det kommer til å forstå og imøtekomme kundenes unike behov.

Ved å ha kompetansen på forretningsprosesser og netthandel in-house, kan Digitroll raskt utvikle nødvendig skreddersøm eller nye plugins (moduler) til kundens nettbutikk. 

Vår dedikasjon til .NET-rammeverket, sammen med en forsterket satsing på Umbraco og nopCommerce, har ikke bare beriket vår teknologiske dybde, men også muliggjort skreddersydde løsninger gjennom utvidede integrasjoner og plugins.

Digitroll 25 år

En fin maidag på Fløyen med gode kolleger fra vår samarbeidspartner Evidi.

2017 var året Digitroll utvidet sitt spekter enda mer gjennom å bli en del av Media Bergen Gruppen. Denne sammenslåingen av eksperter innen forskjellige felt som merkevarebygging, PR, design og reklame, sammen med Digitrolls spisskompetanse på webutvikling, skapte et kraftsenter for digital innovasjon og kreativitet.

Digitroll utviklet Rosenborgs nettbutikk i over 10 år

Medarbeidere som er med på leken... i mange år leverte Digitroll nettbutikken til Rosenborg Ballklubb... (håper vi er tilgitt her i byen). Fordi vi allerede i 2005 var eksperter på integrasjon mot Dynamics NAV.  Foretrekker klær fra GANT! 

Gjennom alle disse årene har Digitroll bevist sin evne til ikke bare å tilpasse seg endringer i den digitale æraen, men også å være en aktiv formgiver av fremtiden gjennom teknologisk innovasjon og et ubøyelig fokus på kundenes behov. Fremtiden ser lys ut for Digitroll, som kontinuerlig søker å pushe grensene for hva som er mulig i den digitale verdenen, og står fast ved sitt oppdrag om å levere banebrytende digitale løsninger.

Jebsens Ship Managements nettsider i år 2000

Jebsens nettsider den gang tilbake i år 2000. Bedre enn mye man ser i dag. Nettsider for industrien og maritim bransje er fortsatt noe vi har sterkt fokus på.

Når Digitroll feirer sitt kvart århundre i 2024, gjenspeiles en reise preget av innovasjon, vekst og en dyp forpliktelse til teknologisk utvikling. Denne perioden har ikke bare vært en tid for bedriftens vekst, men også en tid der vi aktivt har bidratt til å forme fremtidens IT-spesialister.

Vår rekruttering av talentfulle nyutdannede fra ingeniørhøyskoler og universiteter har vært sentral i denne prosessen, og har tillatt oss å omfavne nye ideer og perspektiver som har beriket vår teknologiske utvikling. Digitroll har tilbudt et stimulerende miljø der unge utviklere har kunnet utforske og mestre avanserte webteknologier, samtidig som de utvikler en robust forståelse for hvordan teknologi kan anvendes for å løse komplekse forretningsutfordringer. Denne blandingen av teknisk dyktighet og forretningsinnsikt har gjort våre ansatte ettertraktet i arbeidsmarkedet.

Vi er takknemlige for hver enkelt som gjennom 25 år har vært en del av vår historie, bidratt til vår suksess og vokst både personlig og profesjonelt. At mange av våre tidligere ansatte nå er godt etablerte .NET-utviklere i landets største konsulentselskaper, står som et testamente til den kvaliteten og det engasjementet Digitroll har investert i sin arbeidsstyrke. Mens vi ser fremover mot nye utfordringer og muligheter, fortsetter vi å feire denne rike historien og de mange bidragsyterne som har vært med på å forme Digitroll til det selskapet det er i dag.

Og selvsagt, kontakt oss gjerne på tlf 900 78 050 hvis du har et webprosjekt i tankene.

Siste nytt

10.07.2024

Forbedringer nopCommerce 4.7

Ny nettbutikk som støtter Microsoft .NET 8

24.06.2024

Microsoft Power BI- plugin

Microsoft Power BI integrasjon i Digitroll netthandel

25.03.2024

Bygg sterkere kunderelasjoner i B2B-markedet gjennom "Min Side"-opplevelsen

Min side - funksjoner som forbedrer B2B-nettbutikken

Vite mer?

Kontakt meg for mer informasjon om Digitrolls løsninger for netthandel og nettsider.

Patrick Dahl
Patrick Dahl
Daglig leder/ Siv.øk NHH

Kontakt oss

Er du som oss i Digitroll? Opptatt av tall og sikre IT-løsninger? Trygghet på at nettsider og din nettbutikk virker, da tar vi gjerne et møte om forbedring av din nettsatsing. 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne hvis du har et prosjekt i tankene.

Back to top