Skip to main content

Holdbart med Digitroll nettbutikk

Flott oppslag med Digitroll-kunde Holdbart i i november 2019. Selskapet redder mat som nesten er utgått på dato, for så å selge det videre på nett og i fysisk butikk. Nå er de også blitt en Gasselle-bedrift.

Ideen til Holdbart var å selge mat som ingen andre ville selge. Ikke fordi den var dårlig, men fordi den nærmet seg utløpsdato. Daglig leder hos Holdbart, Trond J. Laeng, forteller at selskapet er blitt en outlet på mat.

Les mer om hvordan Digitroll lager effektive nettbutikker

Jobb med mening
– For oss som er kremmere har dette blitt en jobb med mening. Vi blir sjokkert når vi hører hvor mye som blir kastet av mat, sier han til Dagens Næringsliv.

Handle på nett hos holdbart.no her

Holdbart hadde 1,6 milioner i driftsinntekter i 2015. i 2018 var tallet 145,1 millioner kroner. Selskapet har 145 ansatte, fordelt på syv fysiske butikker og en nettbutikk levert av Digitroll. Vil du ha en god nettbutikk?

Holdbart er nå solgt til et private equity fond.

– I fjor reddet vi 3455 tonn med mat fra å bli destruert. I år redder vi mellom 4300 og 4400 tonn med mat fra å bli kastet, sier Holdbart-sjefen.

Les også: Slik redder du mat. God tips fra holdbart.no

Ifølge en rapport fra Matvett, kaster vi nordmenn 417000 tonn med mat årlig. Og dette inkluderer ikke matsvinn fra jordbruket, sjømatindustrien og offentlige virksomheter.

Les også: Disse nettkundene er mest opptatt av å handle bærekraftig ​

Utrolig hyggelig
Daglig leder i Digitroll, Patrick Dahl er veldig glad for at Holdbart gjør det bra.

– Jeg husker at de fikk nettbutikk hos oss i 2015. Den gang hadde var de små på nett. Siden har det tatt av på nett og i butikk. Det synes vi er veldig bra. Å bidra til å redusere det voldsomme matsvinnet i Norge er noe vi alle må ta alvorlig. Å handle matvarer fra Holdbart på nett, er genialt, sier han.

Vil du ha en god nettbutikk? Ta kontakt med Digitroll.