Skip to main content

EA Smith, HIBA HUS, Bygger'n, Smith Stål og kjedenett

Konsernet EA Smith ønsker å bli bedre på nett

Digitroll har utviklet moderne nettløsninger bygget på Umbraco som del av EA Smiths behov for digitalisering av kundekontakten.

E.A. Smith AS (EAS) er en av landets ledende aktører innen salg av byggevarer og trelast gjennom Bygger’n kjeden, HIBA HUS og stål, armering, metaller gjennom Smith Stål. EAS ble etablert i Trondheim i 1869 og har i dag 60 lokasjoner i hele Norge som drives av over 500 dyktige og engasjerte medarbeidere som omsetter for om lag 3 milliarder. Hovedkontoret er i Trondheim.

Forespørselen til Digitroll

Sent våren 2019 ønsket konsernet EA Smith å flytte alle selskapets nettsider og kjedenett til en ny CMS- plattform. Det gamle EpiServer CMS- systemet var utdatert og med varslede avslutning på sikkerhetsoppdateringer hastet det med å få på plass en ny samarbeidspartner på nettsider og CMS- system. 

I alt var det 6 ulike nettsider og kjedenett (intranett for kjeder) som skulle over på ny CMS- plattform. 

Vår besvarelse på kravspesifkasjonen:

  • Forprosjekt var gjennomført på forhånd med utviklede trådskisser m.m.
  • Moderne mobilt uttrykk
  • Utvidet funksjonalitet
  • Robust og moderne arkitektur
  • Åpen kildekode

– Vi valgte å samarbeide med Digitroll fordi vi oppfatter selskapet som en god partner for oss. De leverte det beste tilbudet basert på vår kravspesifikasjon. Når de i tillegg leverte godt på en meget stram tidsplan og ikke minst på pris, ble valget enkelt for oss, sier Tore Røsvoll, digitalsjef i E.A.Smith AS avdeling Bygger’n Norge.

Full kontroll på prosjektet

Nettportalen til EA Smith har publiseringsløsningen Umbraco i bunn, men fellesnevneren er mest av alt Digitroll med vår kompetanse å drive frem et vellykket webprosjekt. 

Webdesign til alle selskapene

Trådskisser var utviklet på forhånd av kunden, men alt av frontend design ble utviklet og levert av Digitrolls søsterselskap Apriil Reklame. 

Drift i skyen

Umbraco nettportalen inkl. kjedenettene blir driftet i skyen av Digitroll gjennom vår samarbeidspartner Bitpro (samme som drifter blivakker.no m.flere). Vi tok og tar hånd om alt. 

Prosjektstyring

På et såpass stort prosjekt som 5 Umbraco webapplikasjoner til konsernet er prosjektstyring avgjørende for å nå leveransemål på tid og kvalitet. Vi oppfylte kundens forventninger. 

Umbraco CMS

Alle 5 nettløsninger er laget i Umbraco CMS. Noen er større enn andre, men alle har samme fleksibilitet og muligheter for å skape kundeverdier.

Kontinuerlig utvikling

Umbraco nettportalen til EA Smith støver ikke ned. Nye funksjoner og forbedringer er alltid på gang til ett av selskapene - nettstedene. 

Gjensidig avhengighet

Hiba Hus sin rolle på nett og internt i gruppen er å sende husbyggerne til byggevarekjeden Bygger'n. Markedsføring av flotte hustegninger og dertil bestilling av huskatalog skal generere byggevaresalg. Og det har lykkes. Antall bestillinger av huskatalogen via Hibahus.no har økt flere hundre prosent. Nettløsningen oppfyller sin del av avtalen. 

Kjedenettet kommer til å vare lengst

Kjedenett og intranett internt i en kjede har som regel lengre levetid enn rene nettsider. Det selv om kjednettet på mange måter den mest brukte Umbraco- nettløsningen i konsernet.  Fra et tungrodd system i Sharepoint gir en moderne publiseringsløsning som Umbraco enklere muligheter for å produsere innhold til kjedenettet. Forhandlere opplever en bedre brukeropplevelse og redaktørene på kjedekontoret i Trondheim og Bergen har større frihet til å bidra til medlemmene med det de trenger. 

Ta et møte om Umbraco CMS?

Kontakt meg gjerne for en prat om Umbraco og hva vi kan gjøre for dere.

Patrick Dahl

Rådgiver og forretningsutvikler

Tlf. +47 975 99 994