Skip to main content

Visma Global integrert B2B nettbutikk

Ny B2B-nettbutikk integrert med ERP-systemet Visma Global, førte til 40 prosent økning av salget i B2B-nettbutikken til Boyesen & Munthe - den første måneden. – En god integrasjon er gull verdt for kunder og nettbutikk-eier, sier teknisk sjef i Digitroll, Einar Godø.

I denne artikkelen får du god informasjon om hvordan Digitroll hjelper nettbutikker med å integrere avanserte ERP-systemer.

– Vi økte omsetningen med 40 prosent den første måneden med ny B2B-nettbutikk fra Digitroll. Vi er godt fornøyd med starten. Nå er det mye opp til oss å beholde flyten, og sørge for at våre kunder får all den informasjonen og brukervennligheten de trenger, sier markedssjef Knut Mila hos Boyesen & Munthe.

Digitroll utviklet ny B2B-nettbutikk for Boyesen & Munthe i høst. For en B2B-nettbutikk er det flere viktige integrasjoner som må på plass og må fungere, om kunder og ansatte skal få en effektiv og brukervennlig hverdag.

Ta kontakt med Digitroll for en hyggelig prat om nettside/nettbutikk-produksjon

I denne fagartikkelen skal du få bred, teknisk bakgrunn om:

  • Integrasjon med eksisterende ERP-system - sømløs overgang mellom ERP-system og nettbutikk. Få vite om teknologien som ligger bak. I Boyesen & Munthes tilfelle har de et ERP-system levert fra Visma.
  • Live prisoppslag - oppdaterte priser i nettbutikken din. Samtidig som du legger dem inn i ERP-systemet. Unikt i Norge. Leveres fra Digitroll med unik teknologi.
  • Digifiles - gjør det lett å legge til bruksansvisninger, sertifikater og dokumentasjon rett inn i informasjonen om et produkt. Utviklet av Digitrolls utviklere.

Boyesen & Munthe fikk ny B2B-nettbutikk fra Digitroll i høst. Her fra opplæringen av den nye nettsiden i Digitrolls lokaler. ​Digitrolls tekniker (t.h) gir markedssjef Knut Mila og hans kollega Harald Markus god opplæring i selskapets nye ​B2B nettbutikk. (Foto: Arvid Steen, Digitroll)

Visma Global integreres
I denne saken du leser nå, var det en sammensmelting med Visma Global og Boyesen & Muntes nettbutikk som var løsningen da ny nettbutikk skulle lages av Digitroll. Jon Hagen fra Isonor IT kan fortelle at de samarbeider godt med Digitroll når kunder skal ha integrert ERP-systemet med nettbutikken:

– Visma Global er ett av de mest brukte forretningsløsningene i Norge i dag. Visma Global har flere tusen brukere som daglig nyter godt av ett effektivt og enhetlig standardsystem, som løser oppgaver innenfor regnskap, logistikk og butikkløsninger. Løsningen er beregnet på små mellomstore bedrifter som ønsker å komme i gang med sine rutiner. Visma Global har mange standardfunksjoner, men kan allikevel tilpasses til kunden sine behov, som vi f.eks. har gjort for de kunden som har nettbutikk fra Digitroll AS.

– Visma Global er automatisert i mange rutiner som f.eks. utsendelse av EDI og EHF fakturaer, mottak av inngående fakturaer og inn-/ut-betalinger av regninger, sier Hagen.

Se mer om systemet her

Jon Hagen er en av Norges mest kompetente Visma- konsulenter.

Velprøvd integrasjonssystem
Teknisk sjef hos Digitroll, Einar Godø, forteller at integrasjonssystemene Digitroll bruker er basert på velprøvd teknologi som har vært i markedet en god stund. Risikoen for barnesykdommer er minimal.

– Grunndataene fra Visma til nettbutikken overføres via SOAP. SOAP (Service Oriented Architecture Protocol) er en (plattformuavhengig) protokoll for utveksling av XML-baserte meldinger i datanettverk.

For å overføre meldingene brukes HTTPS-protokollen. SOAP ble utviklet med støtte fra Microsoft, og den nåværende versjonen (1.2) kom i 2003.

Dette er med andre ord en meget velprøvd protokoll som fortsatt benyttes for å overføre data mellom systemer, sier han.

Nettbutikken henter data fra Visma ved bruk av WCF. WCF (Windows Communication Foundation) er et sett av API-er i .NET rammeverket for å bygge sammenkoblede servicebaserte applikasjoner.

De fleste av Digitrolls løsninger er bygget på MVC. Dette er et web-rammeverk som er utviklet og vedlikeholdt av Microsoft. Å lage applikasjoner basert på MVC har mange fordeler. For å nevne noen;

  • Ryddig skille mellom presentasjon, forretningslogikk og data, muliggjør en oversiktlig struktur i komplekse applikasjoner, testdreven utvikling.
  • Moderne RESTful URL-mønster, for bedret søkemotoroptimalisering. REST er en moderne tilstandsløs designarkitektur.
  • Enkel integrasjon med populære klient-side rammeverk som JQuery, Angular og React.

– Systemutvikling for internett er som illustrert sammensatt av mange forskjellige teknologier. .NET-plattformen er en samling teknologier (inkludert de fleste av teknologiene nevnt over), som vi i Digitroll benytter i vårt arbeid.

Live prisoppslag
I tillegg til en god integrasjon med Visma Global, har Boyesen & Munthes B2B-nettbutikk fått flere tillegg som bidrar til at nettbutikk- hverdagen blir bedre og mer oversiktlig for kunder og ansatte. Live prisoppslag er en av integrasjonene som ingen andre i markedet kan tilby, og er en av de sterkeste konkurransefordelene med å velge Digitroll.

– Vi hadde ikke hørt om det før, men Digitrolls "Live prisoppslag" var en gledelig overraskelse. Det er også en integrasjon som gjør at vi til enhver tid har "live", eller sanntid på norsk, samme priser i vårt ERP-system som i nettbutikken. Det har vi ikke hatt før, og dette er en kjempefordel for oss.

– Denne løsningen betyr at vi alltid har full kontroll på prisene våre, og at kunder ikke får oppgitt uriktige priser.

– Samtidig betyr det at våre ansatte kan bruke nettbutikken for å sjekke oppdaterte priser til enhver tid, uten å måtte logge seg inn i vårt ERP-system. Det sparer oss for mye tid, og det er også en ekstra sikkerhet for våre kunder, sier Knut Mila hos Boyesen & Munthe.

Han legger til at den nye nettbutikken er laget slik at kundene langt på vei greier seg selv. Behovet for å ringe Boyesen & Munthe for å få hjelp, har gått drastisk ned.

Dermed sparer administrasjonen og selgerne seg for mye arbeid.

Det viktigste med en nettbutikk
Under "panseret" til en hver nettbutikk fra Digitroll, ligger det en avansert motor, og koblinger videre inn i andre kundesystemer.

Teknisk sjef hos Digitroll, Einar Godø, forteller at gjennomarbeidet integrasjoner med erfarne ERP-leverandører, er Digitrolls styrke. Vi utvikler integrasjoner sammen erfarne ERP-partnere som er ekspert på det enkelte system, og vår integrasjon bygges slik at den kan installeres uavhengig av hvilken ERP-leverandør kunden har.

Ta kontakt med Digitroll for en hyggelig prat om nettside/nettbutikk-produksjon

– Vi skiller oss fra mange av våre konkurrenter med at vi har i en årrekke jobbet med de mest erfarne, og dyktigste ERP-leverandørene i markedet. I løpet av årenes løp har Digitroll levert over 100 webløsninger til kunder som har fått gode, stabile integrasjoner med eksisterende ERP-løsning, eller at vi har bygget en ny sammen med kundens leverandør, sier Godø.

Lyst å vite enda mer om tekniske løsninger: Se videopresentasjon om hvordan integrerer Visma Global med Digitroll nettbutikk

Digitrolls tekniske sjef legger til:

– Det er en viktig operasjon å integrere ERP-system med nettbutikk, men for våre kunder er det ikke mye arbeid. Vi tar oss av alt som kunden trenger, samt vi sørger for brukeropplæring før nettsiden er på luften, sier Godø.

Digifiles utviklet av Digitroll Utviklerne til Digitroll utvikler månedlig nye plug-ins og smarte integrasjonsløsninger til nye, og eksisterende kunder. En av nykommerne er Digifiles. Det er en løsning som gjør det lett å legge til bruksansvisninger, sertifikater og dokumentasjon rett inn i informasjonen om et produkt.

– Vi har fått mange integrasjoner vi ikke visste eksisterte før vi snakket med Digitroll. Det var veldig gledelig, men ikke minst er de enkle å håndtere. Vi har ikke tid til å "leke utviklere og webeksperter". Vi skal drive B2B-nettbutikk for våre kunder på en god og lønnsom måte. Nettsiden skal være lett å drifte - og skulle det dukke opp problemer - så har vi en oppegående support-avdeling i Digitroll som hjelper oss, sier Knut Mila hos Boyesen & Munthe.

20 års erfaring med å levere kvalitet
Digitroll ble startet i 1999, og har veldig lang erfaring med de fleste ERP-systemer og integrasjoner i markedet, forteller Digitrolls tekniske sjef.

– Allerede i 2001 utviklet og leverte Digitroll sin første løsning med integrasjon mot kundens ERP-system, den gang Rubicon som er forløperen til Visma Global. Siden har det blitt hundrevis av leveranser, og det har blitt utviklet og konfigurert integrasjoner mot flere titalls ulike ERP/POS systemer.

– Fokuset i Digitroll har de siste årene dreiet mer og mer mot e-handel, hvor vi er spesialister på å løse kompliserte utfordringer i forhold til rabatter, fraktpriser, betalingsløsninger osv. Har du en utfordring, har Digitroll mest sannsynlig vert borti denne før og har funnet en eller flere smidige måter å løse dette på, sier Godø.

Digitroll samarbeider med Microsoft
Han legger til at Digitroll har siden oppstarten i 1999 jobbet med Microsoft-teknologi, de seneste årene med ASP.NET og .NET Core.

– Vi mener at det å jobbe med teknologi levert av en verdensledende aktør som Microsoft gir oss et viktig trygghet i forhold til stabilitet og sikkerhet. Da kan vi fokusere all vår energi på å bli bedre på å levere nettbutikker med den funksjonaliteten kundene trenger og ønsker, og ikke på å lappe sikkerhetshull i en plugin eller i rammeverket.

Ta kontakt med Digitroll for en hyggelig prat om nettside/nettbutikk-produksjon

– Det er ikke minst viktig til B2B-markedet, hvor nettbutikkene ofte er mer komplisert lagt opp, enn "vanlige" nettbutikker rettet mot privatmarkedet. Sett i det søkelyset er det veldig utfordrende, men ikke minst gøy for oss utviklere i Digitroll å jobbe med kunder som Boyesen & Munthe. Å jobbe med kunder som vil ha det beste innen B2B-nettbutikker, gjør også oss i Digitroll bedre. Vi utvikler oss sammen med kundene våre - og det er kanskje en av selskapets styrker.

– Samtidig har vi en dyktig supportavdeling, og nettbutikksystemer som regnes som de mest stabile og hurtigste i markedet, sier Godø.

Kontakt oss gjerne på tlf. 900 78 050 eller bruk kontaktskjema for en hyggelig Visma integrert sanntids nettprat.